Sowee, wel erg zoet, maar ook erg lekker. Al snel had ik door dat hier behoorlijk veel alcohol in zit (11%). Rustig aan dus. Op het flesje stond dat de ideale drinktemperatuur zo'n 12 graden is. Helaas kwam het flesje uit de koelkast, dus die vlieger ging niet op. Echter hoe verder ik vorderde, hoe beter het bier op temperatuur kwam en hoe meer smaken ik ging ontdekken. Opeens proefde ik ook een zweem van bitterheid naast de zoetheid. Machtig biertje. Toen we daarna nog even langs de Emté in Hulst moesten, stond daar de Kasteelbier op het schap. Zowel van de tripel als de dubbel heb ik 2 flesjes meegenomen. Die kunnen al op smaak komen in de kelder ;-)
Hier nog wat foto's:
Zonder bril:
Dochter erbij:
Reeds eerder heb ik de Kasteelbier Cuvee du Chateau gedronken (75 CL). Deze is nog wat complexer als de normale donkere Kasteelbier. Het ontstaan van deze Cuvee is op zich een leuk verhaal:
Ieder jaar leggen ze een partij Kasteelbier flessen in de kelders van het kasteel in Ingelmunster. Deze laten ze ongeveer 10 jaar liggen en dan gaan ze er eens van proeven. De smaak blijkt zich in deze 10 jaar behoorlijk goed te hebben ontwikkeld. De gist heeft zijn werk volledig kunnen doen en door het hoge alcoholpercentage wordt het bier ook niet slecht. De brouwmeester heeft vervolgens getracht deze smaken te reproduceren, maar dan zonder 10 jaar te hoeven wachten. Het resultaat hebben ze Cuvee du Chateau genoemd. Heerlijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dank voor uw reactie.