Westvleteren (trappist)

Voordat je een flesje Westvleteren kunt nuttigen, dien je je aan een strikt protocol te houden, voorgeschreven door de Sint Sixtusabdij.
 


 

Via deze webpagina kom je erachter hoe te reserveren.

Momenteel is de 12 weeral helemaal volgeboekt. We wachten op een volgende mogelijkheid.
Natuurlijk bestaat altijd de mogelijkheid, ga ik zeker eens doen, om bij "In de Vrede" een Westvleteren te gaan drinken. Zie http://www.indevrede.be/ 


Van alle Belgische bieren zijn er maar zes die de naam "trappist" mogen dragen:
Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren.
Alleen deze zes bieren worden gebrouwen binnen de muren van een trappistenabdij. De trappisten zijn te herkennen aan hun officiële logo "Trappist".


In Nederland mag ook La Trappe de naam "Trappist" voeren.
Trappist is een ongefilterd en ongepasteuriseerd bier met een natuurlijk gistings- en rijpingsproces, waardoor het zijn hele smaak- en reukboeket behoudt. Het wordt met de grootste zorg gemaakt van zuivere grondstoffen.
Westvleteren kent drie Trappistensoorten, elk met hun eigen karakteristieken.
Trappist Westvleteren Blond - 5,8 %
Aangemaakt met drie soorten hop uit eigen streek, heeft een hoppig-kruidig aroma, is licht-zacht van smaak en bezit een geaccentueerde bittere nadronk.
Trappist Westvleteren Bruin - 8 %
Heeft een zoetig, fruitig aroma met meloenachtig accent.
Trappist Westvleteren Bruin - 10,8 %
De zoetste van de drie en ook wel de Vlaamse Bourgogne genoemd, is vol en bezit een romig aroma en een uiterst rijk, caramelachtig, moutig smaakpalet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.