Kwak en Antwerpen


Het jaarlijkse uitstapje naar de Anubis show voor de kinderen betekent voor de mannen een dagje op café. Dit jaar waren eigenlijk alleen een goeie maat van mij en ik mee. We besloten naar het Pakhuis te gaan, een brouwerij in Antwerpen Zuid.

Het bier wordt daar nog ambachtelijk gebrouwen en ze zijn nog een beetje aan het zoeken naar wat meer constante in de kwaliteit.

brouwmeester aan de slag in het Pakhuis

De Bangelijken die we daar hebben gedronken was zeker niet verkeerd. Zelfs zo lekker dat we een tweede hebben besteld.



De Croque Monsieur die we er kregen was gemaakt van de afgekookte granen die dienen als basis voor het bier (Wort), waar de plaatselijke bakker brood van had gemaakt. Lekker, origineel en duurzaam!

Daarna besloten we naar de Groenplaats te lopen. Bij brasserie De Kleine Post bestelde ik een Kwak en mijn maat een Karmeliet (beide van de Bosteels brouwerij http://www.bestbelgianspecialbeers.be/ ).


De glazen van zowel de Kwak als de Karmeliet zijn al net zo bijzonder als het bier zelf.


Je gelooft dat we de middag wel goed doorgekomen zijn. Bij mijn verjaardag kreeg ik 2 fourpacks met origineel Kwak glas, dus ik kan nog even vooruit.
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
September 2012:
Tijdens ons uitstapje naar de Ardennen heb ik een grote fles Kwak gekocht. Zo'n grote fles drink je niet alleen. Laatst was er een mooie gelegenheid op een mooie nazomeravond.
 
 

Wat me opvalt bij de Kwak is de in het begin wat "medicinale" aandronk: hoestdrank (?). Ik proef caramel, pepernoten, ontbijtkoek, etc. (kaneel, nootmuskaat?). Een hele speciale smaak dus, die ik eigenlijk associeer met een koude winteravond.
Het bier is nauwelijks bitter te noemen, ook niet zuur. Wel wat zoetere tinten, maar zeker niet te. Ook is het niet erg hoppig. Het is de wat kruidige smaak die het bier zo speciaal maakt.

 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.