Wat een neus heeft dit bier. Ik vind het lastig om de geuren te onderscheiden als je je neus in het glas steekt, maar dat het complex is, is wel duidelijk. Een hele mooie ronde smaak heeft deze zware dubbel van Rochefort. De 10 om precies te zijn. De 10 wil niet zeggen dat er 10 procent alcohol in zit, want er zit namelijk 11,3 procent in. En ik maar denken dat een kasteelbier zwaar is (11%). Gelukkig is er ook nog de Rochefort 8 en 6. Deze ligt nog te wachten in mijn kelder om te worden overmeesterd. Bij deze nog wat meer achtergrond: http://en.wikipedia.org/wiki/Rochefort_Brewery
De Rochefort is een echte Trappist. De volgende brouwerijen mogen hun bier officieel trappist noemen omdat ze binnen de abdijmuren worden gebrouwen en geen commercieel oogmerk hebben en last but not least, onder toezicht van monikken:
- "Achel" van de Achelse Kluis in Hamont-Achel
- "Chimay" van de Abdij Notre-Dame de Scourmont in Chimay
- "La Trappe" van de Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot
- "Orval" van de Abdij van Orval in Villers-devant-Orval
- "Rochefort" van de Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy in Rochefort
- "Westmalle" van de Abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart in Westmalle
- "Westvleteren" van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren
http://trappistbier.wordpress.com/2012/05/21/lancering-oostenrijkse-trappist/
BeantwoordenVerwijderende nieuwe, in ieder geval ben ik erg blij dat ik Uw blog gevonden heb. Geniet van Uw (be)proevingen en vooral van het verslag.
Ben zelf nog ondekkende en reis binnenkort richting Genk en de nodige Drankcentrales om in te slaan.
m.v.g.
Rob Versteeg