dinsdag 26 februari 2013

Broeder Jacob bruin

Bruin / donker bier uit de Broeder Jacob brouwerij.
7,5% alcohol.
Ik proef iets vreemds. In eerste instantie (geur, eerste dronk) suiker, caramel. Nog een slokje: toch niet zoet, wel caramel, maar ook iets bitters wat ik niet thuis kan brengen. Zal waarschijnlijk te maken hebben met de hopsoort, maar misschien ook met de moutsoort (wat meer pilsachtige mout). Zou met niets verbazen als er hopsoorten worden gebruikt die normaliter meer in blonde bieren worden gebruikt.

Dit doet me eraan denken dat er eigenlijk oneindig veel combinaties te bedenken zijn tussen de vele hopsoorten, vele moutsoorten ,vele gistsoorten, vele brouwprocesmogelijkheden (bijv. qua temperatuur) en vele soorten water. Het beste bier moet dus nog uitgevonden worden, hoewel waarschijnlijk de omstandigheden (sfeer, gezelschap, etc.) veel meer van invloed zijn op de uiteindelijke "smaak". Smaak en gevoel gaan immers nauw samen. Vandaar ook dat aandacht voor het etiket/authenticiteit/PR/etc. niet onbelangrijk is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.