Van de enige nederlandse trappistenbrouwer is de dubbel heel goed te drinken. Ietwat bitterder dan Leffe bruin, maar vol van smaak. Je proeft duidelijk de caramelsmaak, zonder zoet te worden. Drink hem niet te koud want dan proef je maar de helft. 8 tot 12 graden is goed.
Bovengistend bier, van 7%. Door de nagisting op de fles is deze lekker zacht om te drinken.
Een echt La Trappe glas heb ik trouwens nog niet in mijn collectie, dus als je er van af moet.....
Van wikipedia:
Bovengisting is een manier van gisten die gebruikt wordt bij het brouwen van bier. De gebruikte gistsoort is Saccharomyces cerevisiae. Bovengisting vindt plaats bij een temperatuur van 15-25 °C, al naargelang de biersoort. De gist blijft bovenop het wort drijven, vandaar de term hoge gisting, die ook vaak wordt gebruikt.
Bovengisting is een moeilijk controleerbaar proces, omdat de kans op ongewenste bacteriën groot is vanwege de hoge temperatuur. Het eindresultaat kan daardoor sterk variëren. Na de eerste gisting wordt het bier geproefd, en soms nog een extra keer gegist. Dat kan gebeuren in de kuip, maar ook op fles. In dat geval wordt het eerste bier gebotteld met extra suiker en gist.
Bovengegist bier wordt vaak in minder grote partijen op de markt gebracht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dank voor uw reactie.