maandag 17 september 2012

St. Louis premium Kriek

De gedachte was zo slecht nog niet om op het trouwfeest waar ik laatst was aan de Kriek te gaan. Kriek bevat immers minder alcohol dan een gewoon pilsje (3,5% vs. 5%).

De St. Louis Premium Kriek die ik kreeg aangereikt is wat mij betreft inderdaad een vrouwenbiertje.
Zoetigheid op een schaal van 1 tot 5 --> 5 (te veel dus)
Zurigheid (toch belangrijk voor een Geuze) --> 2 (te weinig dus)
Koolzuur/schuim: mooie witte schuimkraag, genoeg belletjes om lekker weg te drinken.
Alcohol: 3,2%
Brouwerij: Van Honsebrouck (bekend van o.a. Kasteelbier, Brigand). Meer info: http://www.vanhonsebrouck.be/nl/sintlouis-premium-kriek.html

Conclusie: te zoet om er veel van te drinken.
Vergelijk dit bericht met het bericht "Boon Kriek".


Na 3 van deze Krieken ben ik overgestapt op de Leffe Blond. Er zijn ergere dingen in het leven.


St. Louis heeft verschillende Kriekebieren. Bij deze de bekendste :
  • St. Louis Kriek Lambic is een kriekenlambiek met een alcoholpercentage van 4%.[1] Gedurende minstens 6 maanden verteren krieken (15%) in geuze-lambiek. Daarna wordt het kriekbier gemengd met oude lambiek. Suiker en zoetstof wordt toegevoegd.
  • St. Louis Premium Kriek is een kriekenlambiek met een alcoholpercentage van 3,2%.[2] Aan traditionele geuze-lambiek wordt 25% kriekensap en suiker toegevoegd. Zo ontstaat een donkerrood bier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.